34.931 επισκέπτες από όλο τον κόσμο στη FOOD EXPO 2024!

Το success story της FOOD EXPO 2024 αντανακλά τη δυναμική του κλάδου των τροφίμων και των ποτών, αποδεικνύει ότι η έκθεση διαμορφώνει το πιο κατάλληλο επιχειρηματικό πλαίσιο για επενδύσεις και αναδεικνύει τις τάσεις και τις καινοτομίες που διαμορφώνουν τη βιομηχανία τροφίμων του αύριο. 

34.931 επαγγελματίες της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης από την Ελλάδα και από άλλες χώρες, ανακάλυψαν από κοντά πάνω από 50.000 ανώτερης ποιότητας και διατροφικής αξίας τρόφιμα και ποτά από 1.300 εκθέτες, πραγματοποίησαν ουσιαστικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους τους και φυσικά έκλεισαν επικερδείς συμφωνίες.  

Ακόμη, η παρουσία 2.500 Διεθνών αγοραστών, καθώς και 1.000 hosted buyers από 80 χώρες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι πραγματοποίησαν 15.000+ b2b meetings με τους εκθέτες, διαμόρφωσε ακόμα πιο κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν ως εκθέτες.  

Επίσης, οι περισσότερες από 600 επιχειρήσεις από κάθε γωνιά της Ελλάδος που έδωσαν το «παρών» μέσα από τις οργανωμένες συμμετοχές 13 Περιφερειών, 14 Επιμελητηρίων και 3 Δήμων έκλεψαν τις εντυπώσεις με τα μοναδικής ποιότητας και γαστρονομικής υπεροχής παραδοσιακά προϊόντα, που παρουσίασαν και απέδειξαν και μέσα από το προσεγμένο branding τους ότι μπορούν να σταθούν επάξια στα ράφια των επιχειρήσεων του εξωτερικού. Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι το 52% των επισκεπτών προήλθαν από την επαρχία, γεγονός που επιβεβαιώνει το εύρος της εμπορικής δυναμικής της έκθεσης.  

Εκλεκτοί οίνοι και αποστάγματα παρουσιάστηκαν στην Oenotelia  

Με μια μεγάλη γκάμα από τα πιο εκλεκτά ελληνικά κρασιά και premium αποστάγματα σπουδαίων εταιρειών, αλλά και νέους φιλόδοξους παραγωγούς, η Oenotelia ανταποκρίθηκε επάξια στις απαιτήσεις της οινικής αγοράς και αναδείχθηκε για ακόμα μία φορά σε ένα κομβικό οινικό trade show!>> 

Workshops για τις εξελίξεις στον κλάδο & livecookingshows που ενέπνευσαν  

Και τις τρείς ημέρες οι επισκέπτες παρακολούθησαν εξαιρετικές ομιλίες και ενδιαφέρουσες ημερίδες από στελέχη της αγοράς, καθώς και εκπρόσωπους κλαδικών φορέων στο stage του Workshops & Seminars, λαμβάνοντας πλήρη ενημέρωση για τις εξελίξεις και τις νέες τάσεις στον F&B κλάδο.  Παράλληλα, η γαστρονομική υπεροχή και ποιότητα των προϊόντων της Ελλάδας προβλήθηκε μέσα από τα live cooking shows με θεματικό τίτλο Mezé Project, που πραγματοποιήθηκαν στο Mediterranean Food Stage 

Μοιραστείτε το άρθρο:
espan banner espan banner