Mία ανοδική πορεία 36 χρόνων

Εδώ και 36 χρόνια, η FORUM AE, με σεβασμό και αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συνεργάτες και στους πελάτες της, δραστηριοποιείται στο χώρο διοργάνωσης εκθέσεων και της έκδοσης επαγγελματικών περιοδικών. Σήμερα η FORUM διοργανώνει 9 διεθνoύς επιπέδου εκθέσεις και εκδίδει 4 περιοδικά.

Aπό την ίδρυσή της το 1988 η FORUM AE έχει διανύσει μια μακρά πορεία ανάπτυξης και επέκτασης των δραστηριοτήτων της. Τα υψηλής ποιότητας και ευρείας κυκλοφορίας περιοδικά της έχουν καταστεί πολύτιμα εργαλεία επικοινωνίας ενώ οι εκθέσεις της αποτελούν τα σημαντικότερα εμπορικά φόρουμ για τους επαγγελματίες των κλάδων στους οποίους απευθύνονται.

H FORUM SA, αποτελεί από το 2019 μέλος του NURNBERGMESSE GROUP, ο οποίος συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 15 μεγαλύτερες εταιρείες διοργάνωσης εκθέσεων στον κόσμο. Στο χαρτοφυλάκιό του διαθέτει περί τις 120 κλαδικές διεθνείς εκθέσεις και συνέδρια, οι πιο γνωστές των οποίων είναι οι: BIOFACH, BRAU BEVIALE, FACHPACK, CHILLVENTA κ.ά.

Tον Νοέμβριο του 2022 απέκτησε την πιστοποίηση ISO 20121:2012, για την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των εκθέσεων Xenia και HORECA.

Διοργανώνουμε

9

διεθνείς
εμπορικές εκθέσεις

Μας εμπιστεύονται

4.000

εκθέτες
σε ετήσια βάση

Καλύπτουμε

210.000

τ.μ. εκθεσιακής
επιφάνειας

Φιλοξενούμε

360.000

Έλληνες & ξένους
επισκέπτες

Σήμερα, η εταιρεία διοργανώνει τις ακόλουθες εκθέσεις:

 • HORECA: Η μεγαλύτερη, πληρέστερη και πλέον στοχευμένη έκθεση για τον εξοπλισμό και την τροφοδοσία όλων των χώρων μαζικής εστίασης και των ξενοδοχείων.
 • FOOD EXPO: Η μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και μία από τις σημαντικότερες του είδους της διεθνώς.
 • OENOTELIA: Μία εξειδικευμένη έκθεση οίνου και αποσταγμάτων με αμιγώς επαγγελματικό χαρακτήρα και διεθνή προσανατολισμό. Διοργανώνεται παράλληλα με την FOOD EXPO.
 • FOODTECH: Η μεγάλη έκθεση Τεχνολογίας και Εξοπλισμού για τον κλάδο Τροφίμων και Ποτών .
 • GLOBAL PACK: Η έκθεση για την Συσκευασία με διεθνή εμβέλεια. Εδώ παρουσιάζονται όλες οι σύγχρονες τάσεις, καινοτόμα υλικά και τεχνολογίες για τη βιομηχανία της συσκευασία.
 • ARΤΟΖΑ: Η μεγάλη διεθνής έκθεση για την αρτοποιία, τη ζαχαροπλαστική, το παγωτό και τη σοκολατοποιία.
 • ATHENS COFFEE FESTIVAL: H μεγάλη γιορτή για τον καφέ και την κουλτούρα του. Απευθύνεται εξίσου στους επαγγελματίες του κλάδου, τους home barista, αλλά και το ευρύ καταναλωτικό κοινό.
 • ΧENIA: Μία premium έκθεση στοχευμένη αποκλειστικά στους ξενοδόχους, αλλά και στους επαγγελματίες και επιχειρηματίες της Τουριστικής Βιομηχανίας της χώρας.
 • WORLD OF Beer: Το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα.

Tαυτόχρονα, εκδίδει 4 επαγγελματικά περιοδικά:

 • Α-Ζ (Αρτοποιία-Ζαχαροπλαστική)
 • SNACK & COFFEE
 • ΨΗΤΟ
 • ΑMBROSIA MAGAZINE

Η μεγαλύτερη εταιρεία οργάνωσης εκθέσεων στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την κλαδική μελέτη της ICAP, η FORUM κατέχει μερίδιο 23% της αγοράς και βρίσκεται στην 1η θέση της λίστας των εταιρειών του κλάδου βάσει τζίρου και EBITDA. Τέλος, η FORUM, σύμφωνα με την έρευνα της ICAP «Business Leaders in Greece» για το 2017, βρίσκεται στην 431η θέση στη λίστα των 500 επιχειρήσεων με την υψηλότερη κερδοφορία.

Μέλος του Ομίλου NürnbergMesse

H FORUM SA, αποτελεί από το 2019 μέλος του NURNBERGMESSE GROUP, ο οποίος συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 15 μεγαλύτερες εταιρείες διοργάνωσης εκθέσεων στον κόσμο. Περιλαμβάνει τη NürnbergMesse GmbH και τις 15 θυγατρικές αυτής. Ο Όμιλος απασχολεί περισσότερα από 1.000 άτομα σε Γερμανία, Βραζιλία, Κίνα, Ινδία, Ιταλία, Ελλάδα, Αυστρία και ΗΠΑ. Διαθέτει επίσης ένα δίκτυο διεθνών αντιπροσώπων σε περισσότερες από 100 χώρες. Το χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνει περίπου 120 εθνικές και διεθνείς εκθέσεις και συνέδρια που πραγματοποιούνται με φυσική και ψηφιακή παρουσία, εστιάζοντας σε πέντε γενικούς τομείς: Λιανεμπόριο & Καταναλωτικά Αγαθά, Κτίρια & Κατασκευές, Τεχνολογία Διαδικασιών, Ηλεκτρονικά Είδη & Ασφάλεια και Κοινωνικό και Δημόσιο τομέα. Οι εκθέσεις του διασφαλίζουν θέσεις εργασίας. δημιουργούν φορολογικά έσοδα καθώς και δισ. ευρώ σε αποτελέσματα αγοραστικής δύναμης κάθε χρόνο, καθιστώντας τη NürnbergMesse ένα βασικό οικονομικό κινητήρα στη Γερμανία και στη μητροπολιτική περιοχή της Νυρεμβέργης. Με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, η NürnbergMesse διαμορφώνει τις εταιρικές της δράσεις σύμφωνα με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ με στόχο την επίτευξη κλιματικής ουδετερότητας στον ενεργειακό εφοδιασμό έως το 2028.

espan banner espan banner