forum_acf

ACF: 16.500 επισκέπτες στη μεγάλη γιορτή του καφέ!

Με τη στήριξη σύσσωμου του κλάδου και των coffee lovers, το Athens Coffee Festival 2021 πραγματοποιήθηκε με αδιαπραγμάτευτη επιτυχία.

Με 16.500 επισκέπτες και τις τρεις ημέρες διεξαγωγής του, το μεγαλύτερο φεστιβάλ για τον καφέ στη χώρα, επέστρεψε δυναμικά και επισφραγίστηκε από μοναδικές ποικιλίες καφέ, ενδιαφέροντα workshops και πλήθος νέων επαγγελματικών «γνωριμιών». Δυναμικό «παρών» έδωσαν 80 εκθέτες, μεγάλες παραγωγικές και προμηθευτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του καφέ, εταιρείες εξοπλισμού, προμηθευτών ροφημάτων (καφέ, τσάι, energy drinks κλπ), εξειδικευμένα e-shops κ.α., όλα τα διεθνούς φήμης brands αλλά και ελληνικές εταιρείες που έχουν ξεχωρίσει και έχουν καταφέρει να γίνουν και αυτές leader του κλάδου στην χώρα μας. Με εξειδικευμένα σεμινάρια από συνολικά 24 experts του ελληνικού coffee industry αποτέλεσε το κορυφαίο εμπορικό γεγονός και σημείο αναφοράς για τον κλάδο της Καφεστίασης, ενημερώνοντας τους ιδιοκτήτες και τα στελέχη της καφεστίασης για τις εξελίξεις σε εξοπλισμό και τεχνολογία αλλά και τους baristas για τις τάσεις και τα trends παγκοσμίως.

Οι decision makers του κλάδου έδωσαν ραντεβού εδώ

Επιστρέφοντας δυναμικά, μετά από δύο χρόνια απουσίας, το ACF αποτέλεσε το hot spot για τους επαγγελματίες του κλάδου που συνομίλησαν με τους πιο δυναμικούς Έλληνες coffee experts, καθώς και με τους αντιπροσώπους των κορυφαίων coffee brands, μοιραστηκαν τις ανησυχίες τους με ταλαντούχους baristas και coffee specialists και αντάλλαξαν απόψεις με σπουδαίες προσωπικότητες από το ελληνικό coffee industry. Στο Athens Coffee Festival 2021, οι επισκέπτες ανακάλυψαν από κοντά single origin, single estate, blends, specialty coffees, εκλεκτές ποικιλίες από όλο τον κόσμο και έγιναν και αυτοί μέρος της μεγάλης coffee γιορτής της πόλης μας! Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που σε κάθε γωνιά του φεστιβάλ συναντούσε κανείς επαγγελματίες του κλάδου που ήρθαν για να ενημερωθούν με ασφάλεια, για τα νέα προϊόντα που θα κάνουν την διαφορά στην επιχείρησή τους, για εξοπλισμό που μπορεί να αναβαθμίσει το service του μαγαζιού τους, καθώς και για να αφουγκραστούν τον παλμό του κλάδου του καφέ στην χώρα μας, συνομιλώντας με στελέχη της αγοράς.

Coffee Masterclasses: 18 ώρες επιμόρφωσης και ενημέρωσης

Με εισηγητές κορυφαίους επαγγελματίες από την Ελλάδα, στα Coffee Masterclasses αναλύθηκαν τα κυριότερα ζητήματα που αφορούν στον κλάδο της καφεστίασης. Πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν θέματα που αφορούν το νέο τοπίο που ήδη έχει αρχίσει να διαμορφώνεται παγκοσμίως στον παραγωγή του καφέ, αλλά και στον κλάδο της καφεστίασης, από πρακτικά ζητήματα μέχρι νέες ιδέες και καινοτομίες όσον αφορά στο τελικό προϊόν, καθώς και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Η θεματολογία ήταν ευρεία και κινήθηκε από την αναγκαιότητα της ορθής συντήρησης των μηχανημάτων επεξεργασίας καφέ, την επόμενη ημέρα του ελληνικού καφέ, τον ρόλο του ratio στο τελικό φλιτζάνι, έως το microroasting ως επιχειρηματική δραστηριότητα και τα αναλώσιμα μιας χρήσης φιλικά προς το περιβάλλον. Να σημειωθεί ότι τα Coffee Masterclasses πραγματοποιήθηκαν σε απόλυτα covid free περιβάλλον, καθώς η είσοδος στο χώρο γινόταν αυστηρά και μόνο με την επίδειξη και τον έλεγχο του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πρόσφατης νόσησης.

Παράλληλα, στην αίθουσα D10 έλαβε χώρα το 4ο Πανελλήνιο Πρωταθλήματος Roasting του SCA Greece, που ανέδειξε νικητές τους: Νεράντζη Αλέξανδρο (1η θέση), Φέρρα Αλέξανδρο (2η θέση), Αγγελόπουλο Αθανάσιο (3η θέση). Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, κληρώθηκαν σε καθημερινούς διαγωνισμούς, περισσότερα από 150 δώρα από εκθέτες.

Το Athens Coffee Festival, επέστρεψε με ακόμη μεγαλύτερη δυναμική και δίνει ραντεβού με τους λάτρεις του καφέ και τους επαγγελματίες της καφεστίασης για τις 24-26 Σεπτεμβρίου 2022.

Μοιραστείτε το άρθρο:
espan banner espan banner